lurvtussarna

Alla inlägg den 21 januari 2011

Av Crissi - 21 januari 2011 21:46

Här kommer en ny klickerutmaning! 

Hoppas nu att många vill vara med! Det är så kul när man kan hjälpa, sporra och inspirera varandra! 


Utmaningen är att lära hunden (eller katten) att gå runt ett valfritt föremål. Man väljer vad man vill, en stol, en kon, eller vad som helst. 
Målet är att man kan skicka hunden på håll. Man kan ha det som ett trix i sig eller använda det i freestylen. Man kan också använda tillbakavägen för att träna in ställanden eller lägganden. Eller så använder man det för att få till tajta svänger i agilityn.


Man tränar så långt man hinner och vill. Det är jättekul att se bilder eller filmer! Alla var så flitiga med det på förra utmaningen. :)

Sprid det gärna så fler kan vara med!



Av Crissi - 21 januari 2011 21:42

Madelene och Mira var också med på klickerutmaningen.

Såhär duktiga är de: 




Har varit jätteskoj att se hur det har gått för alla. :) 

Hoppas att ännu fler hänger på nästa utmaning! 




Av Crissi - 21 januari 2011 00:52

Idag var det sista dagen på klickerutmaningen, att lära sitt djur att ligga på rygg. 


Har kanske inte kört så många pass som jag hade tänkt... :P 
Men! Jag körde med alla tre hundarna, hade bara tänkt köra med Pippi!



Här kommer en liten rapport på hur det har gått!




Här poserar Pippi på rygg!   

   


Tränar lite stadga på rygg.

  



En film på Pippi. Orkade inte leta upp den riktiga filmkameran. Så det blev en liten snutt med mobilen. Har tagit bort klickern här för att lära henne kommandot. Hon tjuvar lite sista gången dock... :P 





Här kommer bilder på Jennie.

Kan vara lite svårt att se vad som är upp och ner, bak och fram på pälshögen! :P    

  

Här en video på Jennie. Testar lite om hon har fattat ordet och kan skilja ur det. Det fungerar rätt bra, men på slutet blir hon ivrig och slänger sig på det mesta. :P (Jag sa till Andy att INTE filma eller fota mig, bara hundarna. Men man kan visst inte få allt. Så ni får stå ut med mig i svampmössa och mjukiskläder med målarfärg på ibland... )


Jennie överraskade mig stort och lärde sig detta väldigt fort. Hon lägger sig inte helt rakt ännu, men hon har inte fått lika många pass som Pippi. Detta var hennes tredje pass. Hon var lite ivrig idag. Far och flängde åt alla håll. Men jag tycker hon är såå söt när hon har den glada attityden och vill!! 


Jag har inte riktigt kommit lika långt med Dogge. Har inte börjat lägga på något kommando ännu. Han är inte lika aktiv och klickerklok, eller så är det för att han är man. Men när han väl låg så jobbade han fint och lade sig snyggt på rygg. Sen kastade jag en godis så han fick resa sig och då var det som att börja om på noll. Då fattade han inget, han testade att backa lite, snurra eller något annat han kan.

Men sen så! På slutet så lossnade det jättefint!! :D Han blev väldigt aktiv och duktig. Han fick en annan attityd och blick, det var jättekul att se! 


  

  

En film på Dogge. Det är nyttigt att se sig själv på film. Ser alla misstagen jag gör. När jag såg filmen ville jag bara skrika till mig själv att pausa!! Kör alldeles alldeless för långt pass!! 





Pippis syster Turte var också med på utmaningen. Hege har tränat flitig i veckan! De har plockat bort klickern och hon kan nu trixet på kommando! Snyggt!

Visst är de lika?? 


Coolast är ändå min vän Emelie, som klickertränar sin katt!! Tycker det är så fräckt! Även de har klarat utmaningen!
Hade varit coolt att se en film Emelie!?


Busan:

  







Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards