lurvtussarna

Senaste inläggen

Av Crissi - 12 september 2012 23:04

Idag var det andra tillfället på lydnadskursen.
Alla hundar levde och hade alla kroppsdelar kvar när vi åkte hem vilket väl får anses vara ett bra betyg när lilla fru piraya har varit med.

På schemat idag stod träning av tandvisning. Ett moment som jag faktiskt inte tror kommer bli några problem med Pippi. Skulle kanske haft med mig en glad Jennie istället. :P

Sen var det linförighet utan hund. Inte helt lätt! Jag har två fötter och en kropp att ha koll på, kan förstå att det måste vara jobbigt med fyra...

Sist ut tränade vi något som skulle vara en början till framförgående.

Passade på att få lite hundslem på mina apportbockar för att sen träna lite apport. Kom på att om jag säger "ta den" eller "varsågod" så griper hon mycket bättre! Vi tränade ju en hel del att inte ta apportbocken förr när momentet såg annorlunda ut. Nu har vi något att jobba vidare med! :)

Jag provade att göra ett par ställande framför spegeln också. Ett riktigt bra tillfälle att kunna hålla blicken fram och ändå ha koll så att hon verkligen står helt still. Det gjorde hon kanon! :)

Det kanske finns hopp trots allt!

ANNONS
Av Crissi - 11 september 2012 22:49

Under dagen pass fick jag kvitto på att jag inte kan peta i hastgheten på läggandet i momentet. Om jag petar och gör om så blir Pippi jätteosäker och tror att hon gjorde fel. Nästa gång bjuder hon då på ett ställande istället.
Får helt enkelt träna snabba lägganden vid sidan av i frontposition istället och när jag lägger in det i momentet så tror jag att jag ska ha en superbelöning för att få trygghet och att hon ska känna att det är helt rätt samt för att skapa en hög förväntan och då även bättre tryck och snabbare utförande.

Idag hade jag kurs inne i Halmstad och Pippi fick hänga med i bilen. Vi körde ett minipass efter kursen på parkeringen och sen körde vi förbi citygross för att köpa lite mjölk och annat smått så då körde vi ett pass på parkeringen där med. Har man inte så mycket tid över så får man ta tilvara på de små tillfällena. Det var precis vid stängning så det var tyvär inte jättemycket störning, men ändå en ny miljö, lite folk och bilar samt lite duggregn. Tyckte hon jobbade på bra och jag testade att gå lite längre under linförigheten. Hon glider gärna fram och ut lite då, men jag gillade hennes attityd!

Imorgon rullar vi söderut igen för att gå på andra tillfället på lydnadskursen. Ska bli jättespännande!! :)

ANNONS
Av Crissi - 10 september 2012 23:20

Idag fick ett roligt och väldigt välbehövligt träningspass med träningsvänner ge vika för en massa tråkiga måsten... 
Efter en effektiv dag så börjar jag komma ifatt lite. Hoppas på att kunna vara lika produktiv imorgon och komma ikapp med allt som ska göras. 

Måste börja inse att man inte kan göra allt. Har varit ett par sjuka veckor och veckorna framöver är rätt fulla så jag vill ju gärna hålla ihop. Kroppen blir inte glad när jag försöker utföra mirakel.. 


Men efter kvällens kurser så kastade jag och Pippi oss i bilen för att åka ner till klubben och köra en liten stund. Vi jagade störningar och eftersom jag visste att de skulle ha kurser där ikväll så tänkte jag att det skulle bli ett bra träningstillfälle. Vi lyckades tom få med oss husse!!! 
Tyvärr så var kursarna inne... men lite störning blev det ändå när de gick ut från lokalen. 

Började med att träna Entre och små kedjor med två moment och transporter emellan. 
Först en liten linförighet som kändes ganska okej. Positionen är fortfarande inte den bästa när vi kör lite längre, och vissa svängar var sådär, men överlag en ganska bra känsla. 
Sen direkt efter det ett läggande under gång. 
Ett nyttigt test då hon nästan alltid får belöning efter linförigheter och jag brukar kedja läggandet, inkallningen ställandet när jag kedjar. 


Men hon var med på noterna och läggandet var helt okej. Hon valde att göra rätt moment i alla fall, ordförståelsen börjar bli bättre. Sen kunde det varit lite snabbare. 

Sen var tanken att kedja inkallning och ställande. Men när vi gör inkallningen så har det varit helt tomt en längre stund och plötsligt kommer en hund och en människa och går på gruset. Pippi tittar bort men gör en jättefin inkallning. Fint tempo och en riktigt snygg ingång, så jag passade på att belöna. 
Ställandet var jättebra. 


Sen tänkte jag prova kedja apport och hoppet. 
Men efter att inte ha tränat apport och hopp alls på hur länge som helst så gick det inte så bra... 
Har haft fullt fokus på linförigheten under sista tiden och lite läggande, inkallning och ställande. Har helt lagt apporten ochhoppet åt sidan. Hoppet har jag i stort sett aldrig tränat, det har bara fungerat. Och apporten brukar ju gå bra. Ett tag hade vi lite strul med nya apporter, men det lyckades vi träna bort. Men nu hade det kommit tillbaka... Nu var den nya apporten äcklig och skulle undersökas noga... Jaja. Vi busade och kampade lite med den sen lade vi det åt sidan. Det får vi helt enkelt träna mer på! 

Hopphindret har visst blivit lite laddat. Det brukar vi köra i rallylydnaden och då med lite mer flyt. Så nu är det stor dragningskraft till det. Vi tränade lite gå fram utan att hoppa, samt sitta kvar när jag står på andra sidan. Hon ville gärna hoppa när jag gjorde något med händerna eller husse sa "kommendera". Så det övade vi på. Jag måste kunna göra saker med händerna utan att hon hoppar. Jag kommer inte kunna ha 100% koll på händerna på en tävling när jag är nervös så det är mycket lättare att träna att Pippi ska klara armrörelser och bara hoppa på ordet "hopp". 
Det gick bra till sist. 

Ja, där är ju en del att jobba på tills tävlingen... Hur ska detta gå?? 

Frågan är vad ska vi fokusera mest på denna veckan? 
Uthållighet
Position
Apporten
Stadga i hoppet


Detaljer eller helhet? 
Eller båda? 

Samtidigt får vi absolut inte glömma attityden och känslan! 
Hon ska tycka det är lika roligt när det är dags för tävling som hon tycker att det är nu. Idag när vi gick på planen kändes hon riktigt go! Jag vill helst ha kvar den känslan när vi går av planen. 


Av Crissi - 8 september 2012 12:41

Jag har anmält Pippi till två tävlingar nu...
Är redan sjukt nervös!! Lydnaden gör mig så mycket mer nervös än rallyn! Ska bli väldigt spännande att se hur det går.

Av Crissi - 7 september 2012 02:16

I onsdags började lydnadskursen. 
Det var såå spännade. Riktigt nyttigt att få känna på elevrollen igen! :) 

Vi var åtta ekipage med på kursen, alla med olika raser. Verkligen jätteskoj. Det var en schäfer, en dansk/svensk gårdshund, en schapendoes, en border collie, en shetland sheepdog, en rhodesian ridgeback och så lilla Pippi. 

Nu var jag så inne i att ha koll på mig och Pippi så jag har inte en aning om vad de andra gjorde. 


Vi fick börja med en stationsövning med olika grundfärdigheter. Jag insåg att vi faktisk kan en del... Tyckte pippi klarade övningarna fint. Det var en station som var mindre bra, men hon jobbade på bra! Hon brydde sig inte så mycket om de andra hundarna och vad de gjorde. Och inte så mycket nos i backen alls som det har varit förut! Min lilla pärla! 

Kursen avslutades med en platsliggning där hon låg väldigt fint. Hon lyfte på huvudet en gång när jag gick ifrån, men det rättade vi till. 

Dock så var hon tvungen att förstöra den perfekta känslan när vi skulle samlas. Då tyckte hon att det blev lite för trångt och när två hundar skulle börja leka var hon tvungen att skälla till mot dem ordentligt så att de inte skulle våga sig nära henne... Suck! 

Men om man bortser från det så presterade hon över förväntan med alla nya saker runt omkring!! 
Ska bli spännande att se hur kursen fortlöper. Är lite rädd att trilla tillbaka i "belöna-aldeless-för-tätt" träsket och att Pippi förväntar sig belöningar ofta ofta och blir sur när hon inte får det. Där har vi varit och jag är så glad att vi har kommit ur det och börjat få lite uthållighet. Men vi får kanske balansera upp med mycket uthållighetsträning hemma då... Av Crissi - 4 september 2012 17:50

Legat i sängen och soffan hela helgen. Känns som jag bara har sovit. Men det har gjort susen! Nu är jag nästan helt återställd. Gött! :) 


Hundarna är så tålmodiga och duktiga! De har haft världens tråkigaste helg. De har bara fått vara i trädgården och det har knappt hänt något alls. 


Men idag var det andra bullar. En heldag med aussie stod på schemat. 

Det var jag och Pippi, Elisabeth med Mio och Merlin och Jessica med Nelson. Jessica och Nelson har jag bara träffat på en tävling en gång tidigare, en väldigt trevlig ny bekantskap! Superduktiga i träningshallen. 


Vi var på Halmstad hundarena och började med lite rallyträning som övergick i lydnadsträning. 

Vi byggde upp en mästarklassbana med ganska mycket högarhandling. Något som vi behöver träna mer på... Ibland glömmer jag att jag har henne på höger och att hon behöver lite mer hjälp. Positionen är inte lika bra där och en del moment är svåra att göra på den sidan. Men det kommer! Bara känslan att att glömmer att hon går på höger sidan ibland och inte förstår varför hon gör missar känns som ett bra betyg. 


Men som vanligt när jag tränar med nya människor så blir det först lite skräpträning. Oplanerad träning utan några direkta mål eller visioner där jag bara gör utan att tänka. Men sen tog jag faktiskt tag i det och bad om hjälp med det jag ville ha hjälp med och vi fick till bra störningsträning. 


Avsultade som sagt med lite lydnad. Vi körde lite linförighet och jag provade att gå ganska så långt ändå. Glömde bort att tänka på mitt huvud, men jag tyckte hon kändes riktigt bra!! Gled fram lite lite mot slutet. Men vilken skillnad mot för bara några veckor sedan!! Blir så glad. 
Sen körde vi tre små platsliggningar. Två väldigt enkla och den tredje med störning. Riktigt gott att se att all den tiden vi la på platsen förut har lönat sig. Nu har vi inte tränat plats på länge och ändå så skötte hon det med bravur! 
Det kanske finns hopp trots allt! :)


Imorgon börjar lydnadskursen. Ska bli så jäkla spännande!! Ser verkligen fram emot det! Men samtidigt är jag såå nervös.... 


Efter att vi hade tränat lydnaden hade vi lite lunch. Sen var det dags för friskvård. Elisabeth och Jessica fick träna lite på balansboll med sina hundar. Då simtränade jag med Pippi. Vi har inte simmat i poolen sen i juni så vi gick tillbaka lite i träningen, men hon fick ändå ett ganska tufft pass. Hon såg väldigt nöjd ut efteråt. :) 
Sen var det de andra hundarnas tur att simträna. Det var riktigt roligt att se skillnaden och alla olika tekniker. Men jag tyckte att alla löste det fint till sist! 


Dagen har gått superfort. Tyckte jag åkte hemmifrån nyss... 
Det här måste göras om! 


 
En bild från dagens platsliggningsträning. Bilden är tagen av Elisabeth. :) 

Av Crissi - 31 augusti 2012 18:37

Idag har vi haft sudiebesök. De ville se rallylydanad så jag och Pippi körde lite uppvisning. 
En nybörjarbana och en mästarbana för att visa lite på skillnaderna. 

En aning nervös var det ju, man vill ju inte gärna att Pippi ska vara på sitt "skämma ut oss"-humör när det står en massa nya människor och tittar. Jag safade lite med godis då jag inte kände att jag kunde ha 100% fokus, men hon var rysligt duktig. Jag trängde in henne i en kon, men det var ju inte Pippis fel. Hon skötte sig kanonfint. Det var bra träning! Kul att prova en mästarbana också. Nu är jag ännu mer suger att träna vidare med mästarbanorna. 

Pippi verkade uppskatta besöket. Hon passade på att visa lite konster också och såg riktigt nöjd ut när hon fick applåder. Tror hon är en liten teaterapa. 


Sen for vi in till Hanna för att träna lite lydnad. Hade förväntat mig att vi skulle bli nerplockade i moekyler. Men Hanna som inte sett oss på länge tyckte att vi hade gjort fina framsteg och att det såg riktigt bra ut. Vi fick med oss ett par bra och nyttiga tips som vi ska testa mer sen. 
Jag tycker att jag tappar Pippi jättemycket ibland, men det kanske inte så farligt som det känns trots allt... Måste helt klart börja filma mer så jag ser bättre vad som egentligen händer. 
Kul var det i alla fall. :) 

Lite matshopping till både människor och hundar och nu ligger vi rätt utslagna både jag och Pippi. Hoppas på att min förkylning försvinner över helgen!Av Crissi - 30 augusti 2012 22:30

Körde ett till pass position häromdagen. Kändes som fyra steg tillbaka. 
skulle gissa att jag tycker att det har gått bra nu några gånger och att jag ökade för fort. Så det gick inte alls bra. Mindre roligt. Kändes som jag hade förstört det fina vi gjort innan. 

Men så provade jag lite till inne på köksgolvet kvällen efter och då gick hon bättre än någonsin!!! Riktigt snygga halter! Så kanske gav katastrofpasset något ändå. 

Anmälde mig och Pippi till en tävlingslydnadskurs för ett bra tag sedan. Blev så glad när Emma tipsade mig om den. Skulle vara en bra instruktör och det skulle bli kul att gå ihop med Emma! Dessutom så är det en morgonkurs. Kanon då jag nästan alltid jobbar på kvällarna! 
Tyvärr så fick jag sva att vi bara blev reserver. Blää.. typiskt! MEN! Så hörde Emma av sig häromdagen och sa att det nu stod på hemsidan att det fanns en plats kvar. Först blev jag jätteirriterad eftersom jag hade blivit lovad att stå på en reservlista, något de tydligen glömt bort... Men nu är jag så taggad! Ska bli skitkul att gå kurs! Jag ska få vara elev. Jättenyttigt och kul! :D 

Idag beställde jag träningshäftet som hör till "med sikte på 10:an" som vi ska ha till kursen. Med i beställningen råkade visst ett par böcker till följa... Bl a canis tjocka lydnadsbibel. Har velat ha den SÅÅÅ länge. Så nu hoppas jag att böckerna kommer fort fort!!! 

Är verkligen taggad nu! Jag bara hoppas att det håller i sig såhär nu så att vi kanske äntligen kan komma någon stans. För det vorde ju själva f*n rent ut sagt om vi nu med lite kontinuitet i träningen, bra träningskompisar som motiverar, kurs och nya böcker inte skulle lyckas... 


Imorgon ska vi få hjälp av Hanna med lite positonsträning och kanske lite uppsitt. Har en liten rädsa av att hon kommer plocka ner oss på jorden igen... Jag menar, jag vet att positionen är katastrof, och jag vet att Hanna är ärlig, och att vi nog kommer få höra ett och annat... Men, just nu är jag så glad över att vi faktiskt har något att jobba med. Ett tag satt vi fast i träsket där vi bara kunde göra kontaktövningar kändes det som. Pippi var såå störningskänslig och var man med och trände med någon annan så fick man titta när de tränade moment och när det var vår tur så tränade vi kontakt. Semiroligt.... Kände mig som väldens sämsta och det resulterad i att vi drog oss tillbaka och inte tränade med andra. 

Imorgon ska vi dessutom ha ett studiebesök. Då kommer ett gäng personer som vill kolla lite på vad vi håller på med. Vi ska ha en uppvisning i rallylydnad. Blir jättebra träning för oss. Var ute och satte upp en nybörjarbana och en mästarbana ikväll. Tänkte när jag satte upp mästarbanan att jag verkligen tagit mig vatten över huvudet... Den är klurig, lång och svår. Massa saker som vi inte påbörjat eller är klara med. Jag var tvungen att prova den med Pippi. Men den lilla underbara hunden slutar inte att överraska mig. Hade visserligen lite godis som hjälp, men hon gick som en klocka, så positiv och på. Går hon så imorgon så blir jag stolt! Ska bli spännande... Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lurvtussarna med Blogkeen
Följ lurvtussarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se