lurvtussarna

Senaste inläggen

Av Crissi - 1 januari 2013 19:44Tävlingsmässigt med hundarna. 


Börjar med Jennie.


2012 fick jag äntligen hem min och Jennies bronsplakett. :)
När jag köpte Jennie var detta mitt drömmål med henne. Kändes så sjukt gött att uppnå ett stort mål! 


 
I sommar var vi uppe i Nacka och deltog på rasmästerskapet där vi vann titelt årets  lydnadsmästare 2012!! Vi vann också ett vandringspris som bästa lydnadsekipage i klass 1. Gissa om jag svävade på moln?! Så lycklig och stolt! 
Vi fick också med oss vårt andra första pris hem. 


Jennie lyckades även få ihop till titeln RLD A under året. 


 
Vi deltog på rasmästerskapet i rallylydnad där vi vann vår klass. 


Jag var inte helt nöjd med poängen och stannade kvar i klassen en stund. 


 
Tills vi fick ihop 96p i Falkenberg!! :) Vilken tävling! (Jag var gladare än jag ser ut!)  

Sen flyttade vi upp till mästarklassen och startade lite för att det var kul. Jag blev väldigt förvånad när vi faktiskt lyckades bli godkända båda gångerna! 
Den ena banan var en riktigt utmaning och vi fick ändå ihop 86p! 


Som om detta inte var nog så har Jennie dessutom lyckats vinna 3: pris som årets rallylydnadsbearded collie 2012. i år var det 28 beardisar som hade något kvalificerande resultat på officiella tävlingar. 


Jag är så glad att min gamla goa vovve fortfarande vill och kan! :) 


Och så lilla Pippi då: 
 
Pippi började med att ta titeln RLD F. 


 
Sen smällde hon till med 94p i avancerad klass och pallplacerade oss! 


 
Sen var det dax för pallen i Söderåsen med 92p! 


 
Den här bilden är inte den bästa, men det var den här tävlingen. (Hunden är inte med på bilden, ville inte gegga runt med min löptik mer än nödvändigt) Vilken känsla! Jag var helt lyrisk efter denna tävlingen, tänk om vi alltid kunde vara i denna bubblan när vi tävlar.... 98p och överst på pallen! Dessutom RLD A.


 
Lydnaden blev det inte lika mycket av som jag borde... Men i Lund gick det riktigt bra! 182p, första pris, första placering, fem tior och en riktigt bra feeling! 


Mycket tillutställningar blev det inte av... Men hon har i alla fått Excellent i öppen klass. :) 


Så jag är väl ändå relativt nöjd med året. Nu laddar vi upp inför det här spännande året och rivstartar imorgon med en ny kurs. :)   

ANNONS
Av Crissi - 9 november 2012 02:33

Min söta söta Jennie. Jisses vad jag är barnsligt förtjust i denna hund. Hon slutar aldrig att förvåna mig, trots sina 9 år. Allt det som jag störde mig på hos beardisen när jag tittade på nästa ras och inte ville ha igen, många av de egenskaperna saknar jag nu. Hon har en sån potential denna underbara lurviga hund. Tänk om jag hade fått göra om allt, eller tänk om hon hade fått en duktigare hundförare. Inte sagt att allt har varit en dans på rosor för det, det finns klart egenskaper som vi hade kunnat klara oss utan, för att inte tala om sjukdomar, men vilken hund är perfekt?


Då Pippi är sjukskriven för tillfället så har Jennie fått följa med på lydnadskursen de senaste två tillfällena istället. Båda gångerna har jag känt mig ganska opeppad och oengagerad iför uppgiften då jag egentligen har velat gå med Pippi och då jag inte brytt mig att fila på momenten så mycket med Jennie. Jag har liksom nöjt mig med glädje och att vi faktiskt gör nåt sånär hur det ska se ut. Målet har varit, och är, LP1 och det har känts som att allt fokus bara har legat på platsen då det är den som sätter käppar i hjulen för oss.

Men efter båda tillfällena på kursen med Jennie som kamrat så har jag åkt därifrån med ett stort leende på läpparna. Vid en station skulle vi träna på ”runda stolen”. Ett moment jag först tänkte strunta i med Jennie. Tänkte att det kommer vi aldrig fixa ändå. Jennie är inte särskilt klickerklok och vad ska vi ändå med ”runda stolen” till? Jag har inte brytt mig om att hon springer fram och nosar på konen i rallyn, målet har varit rallymästare och inte glänspoäng. Nu sitter vi här, en tävling ifrån med helt okej poäng och en hund som tyckte ”runda stolen” var en skitkul övning och faktiskt lärde sig den hyfsat okej på bara några minuter. Visst, felprocenten var kanske lite hög, men rättprocenten var ändå stundtals övervägande och Jennie hade så sjukt roligt. Att lära sig nya saker är toppen, och även om vi aldrig kommer ha nytta av övningen så är ju det anledning nog att göra den!


Sen fick Jennie leka lite med Siri, en liten schapendoestjej som påminner väldigt mycket om Jennie som ung. Och som en trubbigt stor klumpig pil som borrar sig rakt in i mitt hjärta så blir jag påmind om Jennies ålder. Jennie som alltid har varit snabb, galen och aldrig någonsin känt sina begränsningar visar för första gången så att jag tydligt ser det sina begränsningar. Jag vet så väl att man inte ska ta ut något i förskott, men tanken på att Jennies liv inte är oändligt får mig att bara vilja krypa ihop i en liten boll och skrikgråta. Jösses, att en liten lurvtuss kan få en att känna så.

ANNONS
Av Crissi - 29 september 2012 18:58

Dagen har spenderats utanför Varberg med ett härligt gäng hundmänniskor. Har en nybörjarkurs i rallylydnad där uppe den här helgen. Rysligt duktiga ekipage, så det är riktigt roligt!


Lite jobbigt bara att vakna med så sjukt ont i magen så det känns jobbigt att andas... Och inte vill det släppa heller.


Lilla Pippi fick hänga med upp idag. Hon fick dock mest bara sitta i bilen, hon får visa lite mer imorgon. Men ett minipass vid lunch  och ett litet pass efter kursen. Vill mest bara kolla av efter om hon kunde hålla ihop efter en dag i bilen. Hon är ju inte jättebäst på att sova i bilen utan blir lätt slut i huvudet om hon har ett sent startnummer.
Hon drog tyvärr en sväng när det kom förbi en hund, något jag INTE gillar och något hon inte gjort på länge länge... Men annars gick hon fint och koncentrerade sig rätt bra.


När jag kom hem orkade jag inte rasta töserna nåt vidare. Gick ut på stubbåkern och lade varsitt spår åt dem istället. Och jisses vilket dåligt samvete jag fick! Jag MÅSTE börja spåra med lillräkan! Hon älskar det och hon är så duktig. När rallyn är "klar" så ska vi ta tag i apellen på allvar. Men även innan så ska jag bli duktigare på att lägga spår åt henne. Hon slutar aldrig att förvåna mig. En sån underbar hund!!

Jennie började äta en massa gräs och en trött matte som har jävligt ont hade inte mycket tålamod... Blev irriterad på henne. Tills jag insåg att hon mådde illa och ville kräkas. Stackars lillgumman hade tom mage och spydde lite galla. Då får man en aning dåligt samvete. Så stackars Jennie fick inte mycket idag.


Av Crissi - 29 september 2012 00:50

Lite bilder från dagens träning: 

Emma och Siri tränar Linförighet. Riktigt snyggt! 
 


Mera linförighet med schyst attityd! 


Siri väntar på att det ska bli hennes tur igen... Söta Kat! 


Belöning! Yey!
 

Fritt följ med Teo. 
 

Ser ser hungrig ut... 
 

Med leksaken.
 Blev ett riktigt bra träningspass idag. 
Pippi fick träna på entréer och Jennie fick träna lite linförighet, inte lyssna-på-tävlingsledaren och platsliggning. 
En något speedad Jennie tyckte det var jätteroligt att få vara med. 

Av Crissi - 29 september 2012 00:42

Blir så extremt trött och irriterad på folk som skriver att "så länge man använder ett stryphalsband på rätt sätt så är det inget fel på det". 
Hur i hela världen kan man strypa en hund på rätt sätt???? 
Och om hunden nu går så fint hela tiden att det inte stryper, varför inte ha ett brett bekvämt halsband, eller kanske en sele då? 

Skulle vilja veta hur "rätt sätt" är... Har än så länge inte fått en enda bra förklaring. 


Av Crissi - 25 september 2012 22:35

Har börjat på lite nya moment idag, så roligt!!
Är så jäkla trött på att träna samma gamla saker.

Idag har vi tränat på runda konen, till rallylydnadens mästarklass. Har anmält tjejerna till deras första starter i klassen så nu har vi en hel del att öva på!!
Pippi vill gärna dutta, eller trampa på, eller backa över konen. Har lite problem att få henne att hålla ett lagom avstånd. Men de sista repetitionerna såg rätt fina ut. :)

Sen provade vi på rutan lite grann. Vet inte riktigt hur jag ska träna in den ännu... Får nog testa lite till, fundera en del och läsa lite mer.


Testade hopp, sitt, hopp och det verkar inte bli några problem. Pippi älskar ju att hoppa så att få ut henne var inga bekymmer.


Och så tränade vi lite apporteringar. Har insett att hon inte riktigt förstår ordet apport ännu.
Vi har lite att jobba på här. Hetsar jag henne lite så har hon snygg fart ut, griper fint och kommer snyggt in och håller kvar den. Men hon är osäker på när hon får springa ut och om jag inte hetsar lite så är farten inte den bästa. Men jag tror på att träna detta mycket så hon får in säkerheten och då kommer nog farten.


Imorgon är det kursdags igen. Efter att ha haft uppehåll en vecka så är vi riktigt taggade!! Tänkte låta Jennie följa med imorgon också. Vi behöver all platsliggningsträning vi kan få. Skulle så gärna vilja ta det sista förstapriset och därmed LP1 med henne innan jul!!Av Crissi - 23 september 2012 17:22

Idag var dagen D. Och jag är sååå jäkla nöjd!! :D

Jag struntade i att träna de sista dagarna. Tänkte att det ändå bara skulle förstöra och det var nog ett smart drag. Var bara precis ute och testade lite lite igårkväll för min egen skull. Och efter att ha varit iväg och tävlat med Jennie hela dagen så var den lilla räkan väldigt träningssugen och så avis på "syrran". Så det kändes ju kanon!

Jag är så nöjd med känslan idag. Kändes som vi hade skoj och när jag väl kom in på planen så kändes det som jag hade hyfsad koll. Ångesten i bilen på vägen dit behöver vi inte prata om... Men hellre att det är så än tvärtom som det har varit förut.

Transporterna och stunderna mellan momenten kändes kanon, utom precis när korgen med apporterna kom fram (den var jättespännande!). De hade gjort märken med sprayfärg och jag var snabb att ställa upp där innan tävlingsledaren hann säga något aå att jag hela tiden hade kontrollen och inte behövde släppa Pippi för att se vart jag skulle.

Linförigheten var väl inte den bästa... Men jag vet också att den många gånger ser bättre ut än vad den känns. Men det var lite okoncentrerat och hon kan bättre.
Vid läggandet så var hon inte med helt i starten, men sen var det jättesnyggt!
Inkallningen var kanon! Ställandet var fint så att man blir tårögd och jag var duktig som litade på att hon stod kvar och inte tittade bakåt som jag gärna vill göra....
Vid approteringen så missförstod hon mig lite så hon satte sig "vackert" och duttade i min vänstra hand precis efter att jag hade fått apportbocken. Men hon gjorde själva apporteringen jättefint och hon höll den stensäkert.
Hoppet var kanon, och då var det ändå högre än vad vi brukar träna på.
Den lilla rundan till apportkorgen och den något okoncentrerade linförigheten drog nog ner helheten en aning.

Så här var poängen:
Platsliggande: 10p
Tandvisning: 10p
Linförighet: 7,5p
Läggande: 8p
Inkallning: 10p
Ställande: 10p
Apportering: 8p
Hopp över hinder: 10p
Helhetsintryck: 8p

Totalt: 182p
Vi vann klassen dessutom! :)

 


Efter lydnaden ställde vi ut. Ett excellent blev det idag. Vi slog den andra tiken i klassen. Tyvärr inget CK...
Men andra gången nu i rad som jag får "Välvisad" på kritiken. Det är ju alltid kul. :)
Men jag har lite svårt för det där med utställning. Förra gången fick hon kritik för sin bröstkorg och idag var den jättebra... Skumt!

Igår var jag och Jennie i Falkenberg och tävlade rallylydnad.
Vi startade faktiskt i avancerad klass igen, fast vi har fyra godkända resultat. Men jag tycker våra poäng har inte varit så bra... Men igår så! Vann vi hela klassen och fick ihop 96p! Hon var så härlig att tävla med. Glad och pigg som bara den! Det går dessutom bättre och bättre med högerhandlingen.
Jag kunde ju sett lite gladare ut på bilden... Men men...

 

Det har varit jättemysigt att åka med hundarna en och en och göra en utflykt med bara en hund i helgen. Brukar ofta ha med båda och det blir inte riktigt samma sak. De verkar också ha uppskattat det.

Jag bara älskar mina duktiga underbara hundar!!!


Av Crissi - 19 september 2012 11:42

Nu närmar vi oss. Vi går in i fasen där jag förstör precis allting. För ett tag sedan tyckte jag vi gjorde jättefina framsteg och jag var så nöjd med allt. 
Funderar allvarligt på att strunta i tävlingen på söndag. Känns inget roligt längre. 


Tränade ett pass i Ängelholm i söndags med Kikki och Fenix. Ett pass som inte alls kändes bra till en början, men snälla Kikki räddade upp det hela. Skulle behöva henne på min axel den här veckan. 


Struntade i att träna i måndags. Igår körde vi ett minipass i arenan som faktiskt blev väldigt lyckat. Struntade i smådetaljer och körde på attityd istället. 
Sen simtränade vi. Gött att komma hem och vara trött själv efter en intensiv dag och dessutom ha två riktigt nöjda och trötta tjejer. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lurvtussarna med Blogkeen
Följ lurvtussarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se