lurvtussarna

Senaste inläggen

Av Crissi - 19 mars 2011 16:08


Vårtecken. 


  

Pippi solar sig. 


Pippi med sin favoritleksak, Pippin. 


Slår man på Pippin så piper den! 


Knasboll! 


Attack! 


  


Tugg...


...och tryck med nosen.


Gos med Pippin. 


  

  

Pippin är under halsen...


Döö!!


Begravning.


Crazy!


Öronen med sitt eget liv, upp...


...och utåt! 


Liten smutsnäsa.
ANNONS
Av Crissi - 14 mars 2011 14:31

Igår var vi iväg och tävlade lydnad igen. 

Det gick inte riktigt lika bra denna gången som förra. :P 
Kändes att vi inte hade tränat lika mycket innan som förra gången. Men vi hade ändå väldigt roligt! Jag är så nöjd med vissa saker! Vi gör framsteg på en hel del saker.

Jag är inte riktigt lika nervös längre, det är väldigt skönt! Jag är fortfarande nörvös, absolut! Men jag blir inte lika illamående och sur. Jag "fibblar" inte lika mycket längre med Jennie så hon blir helt konstig. Nu tycker jag faktiskt att det är lite roligt, innan tyckte jag bara det var fruktansvärt! Men jag blir fortfarande helt slut när jag kommer hem och somnar då alla spänningarna släpper.  


Jag har hittat lite rutiner på hur jag vill ha vissa saker. Det är rätt skönt att veta hur man ska göra så man slipper lägga massa fokus på det. 


Platsliggningen gick inte alls bra. Vi var väldligt många anmälda så det blev tre omgångar. Jennie hamnade i samma grupp som sin beardiskompis. Blev lite nervös att hon skulle förstöra för dem genom att gå dit. Det gjorde hon i alla fall inte. :) 

Men när jag hade kopplat loss henne och tävlingsledaren sa att vi skulle koppla loss så får Jennie bus i blicken och springer bort för att kolla in henne! Körd! 

Vi var med i alla fall. Kanske 1,5 meter framför Jennie stod där två koner (tyckte jag var jättekonstigt! Ska man räkna med sånt?), de blev hon nyfiken på sen fram emot slutet. Hon smög fram till dem och nosade, sen var det sån tur var slut! Suck! 

Men!! Hon låg kvar när hunden brevid henne gick upp! Det var i alla fall en positiv sak! Så länge hon inte går fram till någon annan hund och förstör så är det inte hela världen. Eller att hon blir påflugen, det skulle också vara jobbigt. Det var tydligen stök i de andra grupperna. 


Jag hade lite svårt att hitta motivationen att ge allt efter att ha sumpat platsen, men precis innan vi skulle gå in så kom den ändå. Och det kändes som att jag jobbade på som vanligt och peppade som jag brukar emellan. Och det blev rätt bra och skoj. :) 


Först efter platsen var ju linförigheten. Det var en riktigt lång linförighet!! Jag tyckte dock hon hängde på bra. Hade det varit för ett tag sedan så hade jag nog tappat henne, men hon var pigg och med hela tiden! Hon hoppade dock när vi gjorde språngmarshen, men det brukar inte vara något problem så det gör mig inte så mycket. 


Läggandet har jag för mig var rätt okej. 


Inkallningen var jag supernöjd med! Har tom för mig att sättandet var lite bättre än vad det brukar vara. :) Hon tittade bort just när jag skulle kalla, men hon vände på huvudet och kom som ett skollat troll ändå! 


Ställandet var så sjukt snyggt!! Jag stålsatte mig och tittade inte bak, utan har sett på film sen. Hon har aldrig ställt sig så snyggt, så jäkla nöjd!! Men... sen när jag skulle gå tillbaka så vänder hon sig om för att leta efter sin belöning.... Men men, det är väl lika bra att samla nollorna på samma tävling! :P 

Klart lättare att träna att hon ska stå kvar än att träna de där snabba ställanden med henne! 


Apporteringen var jag också supernöjd med, nästan gråtfädig. Som vi har kämpat med denna! Hon har ju verkligen tyckt att den varit sååå äcklig och pestsmittad, men den fick vi en 10:a på! :) Dessutom fick hon hålla länge! Vet att jag hann tänka "ska hon inte säga att jag få ta den snart?!". 


Hoppet gick också bra, hon tycker ju det är jätteskoj att hoppa. 


Men bäst är att hon höll ihop bra. Vi hade kul ihop och det syntes på Jennie att hon tyckte det var skoj och att hon var taggad. 


Vi behöver helt klart träna på mer störning! Att ha saker som ligger ivägen, koner, apportbockar och backar med saker. Hon ville gärna kolla in backen med prylar som stod där också. 

Vi ska träna på att ha folk med också. Vi tränar ju ofta själva hemma. Men vi behöver träna med "tävlingsledare" och "dommare", så hon inte måste kolla in dessa. 


Oj, höll på att glömma tandvisningen! Hon satt kvar för en gångs skull! Så den skötte hon perfekt. Dommaren ko mdock fram till oss, vi behövde inte gå till dem, tror det är lättare för Jennie. 


Eftersom vi hade nollat både platsliggningen och ställandet så visste jag ju att det var rätt kört. Det var dessutom väldigt många startande och en lång lunchpaus mitt i, så vi åkte faktiskt hem. Det var inte så mycket att vänta på, och Andy tycker ju inte att det är jätteskoj att titta på lydnad... :P 

De ska skicka papperna till mig sen, så jag vet inte riktigt vad dommaren tyckte eller vad hon har skrivit för kommentarer. 


Vi var i ett ridhus och utanför regnade det. Som Jennie (och jag) såg ut när vi kom hem!! Men, nu är hon badad, luktar gott och källaren är storstädad och fin. :) 


ANNONS
Av Crissi - 10 mars 2011 14:37

Dax för ett bildinlägg, det var inte igår!! :) 
Blir dock inte bara hundbilder idag... 


Vårtecken i trädgården!
Det är så spännande att se vad som dyker upp, vi har ju inte en aning.


Det var de små liven som tittade upp ur jorden som fick mig att vilja fota lite. :)


 

Vårsolen fick mig även att vilja piffa till hundarna lite. Borstade, badade och fönade till Pippi lite. Pälsen fick sig ett besök av saxen också. Skabbräven blev lite vackare och luktade lite godare... Men säg den glädjen som vara för evigt!

Självklart så kommer det snöblandat regn och rabatterna blir härliga gyttjebad dagen efter. Suck!


I helgen som var så befann vi oss i Malmö (som jag skrev tidigare). 

När vi åkte dit var det vackert vårväder, inte så kul att befinna sig i en bil då, men jag fotade i alla fall lite från bilen. Inte det lättaste, men väldigt skoj! :) 


En bilbild. Några fåglar ovanför en åker. 


Framme i Malmö. 


När vi kom fram mötte Linda, Ellen och hundarna oss. Ellen är väl inbäddad! Lilla Ellen är ju bara så söt, så det går ju inte att låta bli att fota henne. 


Liten Ellen utanför vagnen. 


En Ellen som inte ser glad ut... (Önskar mig såå en blixt till min kamera så man slipper denna hemska!)


En mycket gladare och gullig Ellen!! :D 


Studerar varandra noga. (Här har Andyfotografen varit i farten.)


Tindra, gameltanten börjar bli grå om nosen. Får ju ha lite hundbilder med också. ;)


Av Crissi - 8 mars 2011 16:00

Fick nya hundsport idag. Tänkte kolla om där fanns några roliga små SBK utställningar som jag och Pippi kunde åka på nu till våren/sommaren. Där var rätt många utställningar, men till min besvikelse var de flesta inofficiella. 
Jag förstår inte detta fenomen, varför?

Varför vill man åka på en inofficiell utställning? Har jag missat något?
Skulle det vara för att träna? Då kan man väl lika gärna träna på en ringträning om man vill ha det där sociala där man kan belöna sin hund och träna på att springa runt samt att en främling tittar på tänderna och känner på hunden? Vill man träna på ett tävlingslikt sätt kan man väl lika gärna åka på en mindre officiell tävling? Det skiljer ca 50kr på en inofficiell och en officiell utställning...
Jag har nog helt missat detta stora fenomenet med inofficiella utställningar!


Pippi och Jennie har fått sig varsitt lydnadspass idag. Med Pippi tränade jag lite fotgående. Det går frammåt. Sedan tränade vi lite på att skilja orden "sitt" och "ligg" åt. Det går inte så bra. Hon testar sig hellre fram än att koncentrera sig och göra rätt från början. Det får vi jobba vidare på!

Sen tränade vi gripanden. Och det gick verkligen frammåt!! Jätteskoj. Hon fick till några riktigt snygga efter ett tag. Men vi fortsätter lite med metallen. Hon fick testa trä idag och då kom det tugg. Måste klura på det där. Sen är jag ju helt usel på att kasta apporten!! Min fina metall är nu helt skev och ful... Kastade den rakt in i äppleträdet. Rätt skickligt gjort när det finns så stora ytor att kasta på! 

Hittade en spårpinne i en låda idag. Testade att lägga den bland allt vedflis idag. Pippi har aldrig tränat med spårpinnar innan. Jag tänkte bara testa. Men hon sprang glatt fram och tog rätt pinne och kom tillbaka med den. :) Lite skoj! 

Får väl dock fundera lite mer och framförallt läsa på lite hur det ska se ut innan vi testar det där mer. 


Jennie var så jäkla taggad när hon fick komma ut!! Att titta på när den lilla tränar gör henne lite smått galen! 

Passade på att utnyttja hennes energi, vi körde lite fotgående och ställanden. Det såg bättre ut än genomsnittet av hennes träningar, men kan bli ännu bättre. 

Sen tränade vi lite platsliggning. Tyvärr hade hon fortfarande fjädrar i tassarna och det gick inte så jättebra. Fick lägga om henne några gånger. Men sen gick det bättre. Blev rätt bra till slut. 

Vi testade lite med apporten, men insåg att jag nog begärde lite för mycket av henne. Vi gick tillbaka och sen nöjde jag mig. Vill inte förstöra den glädjen jag precis fått upp, det är trots allt väldigt låga poäng i klass 1. 

Vi testade lite inkallningar med hjälp av plattan istället. Hon har lite sneda sättanden. Med plattan satte hon sig jättefint, men gick jag en bit bort så kom de sneda igen. 

Får väl traggla det mer en annan dag. Hon är trots allt snart åtta år gammal så det vorde ju faktiskt rätt konstigt om det gick jättefort att träna om allt. Hon började bli trött och vi nöjde oss där. :) 


Det var så skönt väder ute! Kom förbi en dam med en flatte i Pippis ålder som ställde sig och pratade lite. Hon ville ha lite inkallningstips när hon såg att vi tränade. Pippi såg ju lydig och snäll ut när vi tränade, hon hon skulle bara veta vilken lite slyngelbuse hon är! ;) 

En trevlig dam var det i alla fall. 
Av Crissi - 7 mars 2011 21:04

Det har varit så mycket annat just nu som har snott en massa plats och tid. De stackars hundarna har inte riktigt fått vad de förtjänar. Har inte haft ork och lust att träna så mycket som vi borde. 
Förra veckan kom en vedleverans, eller snarare fem vedleveranser... En jäkla massa ved! Tog upp halva trädgården. Sen hade jag att göra, köra och stapla. Hundarna fick ju visseligen vara ute med mig hela dagarna, men de fick roa sig mest själva. Är en hel del kvar att göra...


I helgen var vi tvungna att hjälpa svärmor. Hon hade köpt en säng nere i Malmö som vi var tvungna att köra hem åt henne, så då tog det hela dagen...


Men, denna veckan ska vi ta igen det! Jag och Jennie ska fortsätta träna stadga och platsliggning, vår akilleshäl. Blir nog lite apportering och snabba lägganden också.

Blev så himla glad förra veckan. När vi var i trädgården så låg en apportbock vid trappan, Jennie hon var klart nyfiken på den. Så jag passade på att ta fram den, testade att hålla fram den, säga apport och sen om jag sa fot eller hit kommer jag inte ihåg, men jag hjälpte henne i alla fall lite med kroppsspråket lite också. Hon har ju inte gillat apportbocken innan och har brukat ta i den motvilligt och sen glatt spottat ut den. Ska hon röra sig, om hon håller i den och jag sen lockar på henne eller be henne gå fot så har hon spottat ut den och sen gjort det jag bett henne. Nu tog hon den och gjorde en snygg ingång med den i munnen. Blev sååå glad! Att gammaltanten aldrig slutar förvåna en! Hon gör framsteg hela iden och knut efter knut löser upp sig. Detta var ett stor hinder som hon klev över! :)  


Med Pippi har jag ingen lika klar plan. Vi borde egentligen jobba mer med störningar. Får se om vi kommer iväg och får till det. 


Av Crissi - 26 februari 2011 21:35

Ibland så ligger inte svårigheten i att träna och uppfostra hundarna. Ibland är det gubben som är utmaningen! 


Pippi springer gärna bort och hämtar saker i vedskjulet när jag är med henne i trädgården. Ibland är det småflisor, ibland hela vedträn' som hon kommer ut med. Jag är inte så förtjust i det och har försökt att lära henne att man inte får lov att ta därifrån. Hon brukar vara hyfsat lättlärd, men med just detta har hon varit rysligt envis! Har inte riktigt begripit mig på det. 
Men så häromdagen, så gick det upp ett liljeholmens för mig. Går förbi fönstret och tycker mig se något märkligt i ögonvrån. Går tillbaka och tittar igen. Då ser jag Andy stå där ute på gräsmattan med Pippi och ett vedträ! Andy kastar och Pippi hämtar, tuggar och gör lekinviter, sen jagar de varandra runt och busar med detta. SUCK!


 Så, någon som har någon bra grundlydnadskurs för gubbar? 

Av Crissi - 18 februari 2011 22:12

Jag känner mig så sjukt sporrad just nu och det är såå skoj!! Har så länge gått och undrat vart min motivation blivit av, och så nu bara kommer den! Och den är så efterlängtad! :) 


Jag har så många underbara och roliga saker att se fram emot i år! :) 


Jag har bokat in fyra privatlektioner hos Jenny Wibeck. Jenny är så grymt duktig och inspirerande så jag ser verkligen fram emot det! 


Sen har jag en clinic med Kenth Svartberg (som Jenny och Camilla arrrangerar) inbokad också. Den har jag fått av min snälla mamma i födesedagspresent!! :) Det är en heldag, och det ska bli väldigt intressant att se vad han hittar på. Jag har ju läst hans bok, "med sikte på 10:an", har lyssnat på honom en gång på ADVENTure dog conference, men det var ett bra tag sedan. Tänkte jag skulle läsa om hans bok nu. Han är ju jäkligt duktig!! Jag vill bara uppdatera mig lite. :)


Jag har också bokat in ett läger hos Jenny på 2,5 dagar. Ena dagen heter "Tävla med glädje". Lite samma stil som den tävlingsförberedande valpkursen jag gick med Pippi, och den vara bara SÅÅ bra!! Man får ett så himla bra helhetstänk och det blir så kul att träna! Det handlar inte bara om att pilla i detaljer, utan om att knyta ihop allt på ett bra sätt. Hur man ska tänka mellan momenten, hur man ska jobba med belöningarna, hur man kan träna på tävlingar och så tävlingslikt som möjligt liksom samt jobba med målbilder. 
De andra två dagarna tror jag handlar mer om hur man kan träna in moment och detaljer. Ska bli så spännande! Kanske kan få hjälp med lite nya moment i de högre klasserna som jag inte har vågat mig på. :P Behöver iof hjälp med moment i ettan också. Ska bli kul att se alla andra också. Man blir så inspirerad och får massa nya ideér av att titta på andra. Kan lära mig massor av de som håller på med moment som jag inte börjat på också! Ska bli jätteskoj! Längtar så himla mycket!!  


Sen ska här vara en föreläsning med Runar Neass i Halland i maj. Är lite sugen på att gå på den, men vet inte om det kanske är väldigt mycket som jag hört nyligen. Tål att funderas på... Någon som vet om han är duktig föreläsare och rolig att lyssna på? Tror inte jag hört honom innan... 


Jennie och jag har klarat ett första pris i lyndasklass 1 och vi har ett godkännt resultat i anlagsklassen i viltspår sedan tidigare. För att få rasklubbens bronsplakett så måste man klara tre saker på en lista. Det har varit ett av mina mål med Jennie att kunna ta en sån plakett. Jag har länge bara tänkt på den är plaketten, men inte gjort något åt det. Nu har jag börjat göra och inte bara tänka. Nu har vi bara en sak kvar! MH med godkännt skott lär vi aldrig klara!! Vi har testat att valla och göra vallanlagstest, men det klarade vi inte den gången. Jennie ville inte bli styrd, hon ville bara gå på ett håll. När hon inte fick göra som hon ville så tröttnade hon fort och ville hellre leka. Min lilla sötnos, hon har verkligen en egen åsikt! :) 
Så i år tänkte jag satsa på att få en etta på utställning. Men jag tror vi väntar tills efter April, då har hon fyllt 8 år och går i veteranklass. Det blir lite billigare då. :)
Kanske lägger de till rallylydnad till den där listan med meriter som räknas nu i sommar när rallyn blir en officiell gren, då kan vi satsa på det också! Rallyn är ju klart roligare än utställning! Då känns det mer som man jobbat och presterat för plaketten. Utseendet kan man liksom inte göra så mycket åt. Men det kanske bara jag tycker för att jag inte har en så jättesnygg hund. :P Eller ja, jag tycker ju såklart att hon är den finste, men dommarna håller liksom inte med och tyvärr så är det ju deras åsikt som räknas där... 


Skulle vilja ställa Pippi någon gång i år också. Satt och tittade på lite utställningar innan idag, men bestämde mig för att vänta lite. Att anmäla henne nu är bara bortkastade pengar. Just nu ser hon ut som en skabbräv. Hon bara fäller och fäller och fäller!! Är så trött på det!! 

Jag har anmält Jennie till en lydnadstävling till idag. Mitt mål är att behålla samma kännsla som vi hade sist. Att hon är lika glad och tycker det är lika skoj. Mål nummer två är att klara platsliggningen.
Det långsiktiga målet är att ta ett LP1! Det hade varit helt fantastiskt! Det kändes som omöjligt på något vis för något år sedan. Nu är det lite lite närmre!


Häromdagen, eller rättare sagt häromnatten så blev jag så träningssugen! Tänkte först att nu kan jag ju inte träna, men sen kom jag på bättre tankar, varför inte? 
Det var kolsvart ute, men lyckligtvis så har någon vis människa nog vetat att det skulle bo en hundnörd i detta huset så småningom, för precis utanför mitt staket så sitter en gatulampa (och de är det inte gott om här ute på landet!!) så den delen av gräsmattan där jag brukar träna är fint upplyst! Och här lyser det hela natten, till skillnad från inne i stan där de släcker mitt i natten, hur galet är nu inte det?!?!
Jag råkar vara lite mörkrädd så jag vågar inte ta mig ut på baksidan och gå förbi alla läskiga buskar, men om jag går ut genom altandörren som kommer jag rakt på lampan, så genomtänkt! :)
Det blev inga långa pass, för jäklar vad kallt det var!! Kändes som fingrarna skulle trilla av efter en stund, men varsitt litet effektivt pass fick Jennie och Pippi. Har blivit mycket bättre på att köra minipass. Har kört aldeless för länge med Jennie innan. De här minipassen är så bra! Hundarna är lika taggade tills nästa gång och jag får inte samma prestationskrav på mig själv, vi bara kör lite och har skoj. Jag blir inte lika trött i huvudet och belöningarna blir helt klart bättre.


Oj, vad jag flummar ut idag!! Men just nu är jag bara så taggad så det känns som jag måste få ner allt som snurrar runt i huvudet för att kunna hålla kvar det! Blir lite egoinlägg liksom. :)  


Tror på det här året! Kommer bli ett skojigt hundår! :) 

Av Crissi - 13 februari 2011 13:55

Idag har jag varit iväg och tävlat lydnad. 

Det var fem år sedan sist... Jag har varit SÅÅ nervös! Mått illa bara jag tänkt på det. Jag hade bara berättat att vi skulle iväg och tävla för en enda person. Ville känna så lite press som möjligt, jag pressar mig själv tillräckligt som det är. :P 


När vi väl var på väg så kändes det ändå rätt okej. 
Träningen har gått riktigt bra den sista tiden och Jennie har varit på gott humör. :) Så jag kände att även om det inte skulle gå så bra på tävlingen så vet jag faktiskt att vi kan. När vi tävlade då för länge sedan så var jag så nervös för jag kände inte att det satt så jättebra. 

Men jag var ändå nervös för platsliggningen. Det har ju varit vårt största hinder! På de andra tävlingarna så har hon ju rest sig och kommit krypande efter mig. Så vi har tränat jättemycket stadga! Och det har gett resultat, men vi är inte klara. Hon satte sig tyvärr ganska så fort, så där tappade vi 15p. 

Men hon satt i alla fall kvar!! Och det var så skönt!! Det känns som ett gigantiskt stort steg i rätt riktning! Jag vill inte förstöra för någon annan liksom. Det var nog en stor psykisk blockering som försvann i mitt huvud där. Men gu, så långa två minuter kan vara! 


Vi fick startnummer 1. Tänkte först att det inte alls var bra. Men det var faktiskt hur bra som hellst! Det var många startande så det blev två platsliggningar och då han jag ändå gå ut och värma upp under platsliggning nummer två. Så det var kanon!


Innan vi gick in för platsliggningen så stod jag ute på parkeringen med Jennie. Så small det några rätt höga skott en bit bort. Jennie blev som vanligt helt knäpp, ville inte ha köttbulle och bara drog i kopplet. Jag tänkte att nu är det helt kört. Vi kan packa ihop och åka hem. 
Det har smällt någon gång på några rallylydnadstävlingar och det har inte fungerat. En gång hade vi åkt långt och jag tänkte att vi skulle försöka ändå. Vi tog oss igenom banan och blev godkända, men vi hade inte kul. Sen satt det kvar till nästa träning och det förstörde så mycket!
Tänkte att det vill jag inte att hon ska minnas från första lydnadstävlingen.
Men jag tänkte att jag provar gå in i ridhuset och känner hur det känns. Fungerar det inte så bryter vi.
Men så fort vi kom in så var det som att i den miljön var det tryggt och hon släppte det!
Ett enormt framsteg för Jennie!! Hade det varit för några år sedan så hade hon bara velat springa ut och krypa under bilen. Blev så glad så jag ville nästan gråta! Bara det var en vinnst för oss! :)


Hela programmet tyckte jag hon gjorde jättefint! Hon höll ihop fint och hade jätteskoj! Jag är såå nöjd med vår insats! Hon hade bus i blicken och skuttade lite på matte. :P
Det jag ska tänka på till nästa gång är att vara lite coolare. Är jag inte klar så ska jag säg nej när de frågar. Det var lite publik på läktaren som stökade lite när vi skulle börja, Jennie ville titta vad de gjorde, så jag fick säga "fot" två gånger.
Vi ska också träna på mer störningar. Det behöver vi! Och så självklart platsliggningen.
Jag är nöjd med hur vi jobbade mellan momenten, det kändes super.
Sen ska vi träna på ställandet, det kan bli snabbare och det är lite väl dyrt att slarva på det. Jag offrade ett dubbelkommando på ställandet idag, vågade inte riktigt chansa... Apporteringen tyckte jag hon gjorde super! Hon tog inte den för tidigt!! Det har hon lärt sig på bara två pass tror jag! :) 


Poängen:


Platsliggning: 5
Tandvisning: 10
Linförighet: 8
Läggande: 8
Inkallande: 9
Ställande: 7,5
Apportering: 8,5
Hopp över hinder: 9,5
Helhetsintryck: 10

Summa: 160p.


Summasumarum: Helnöjd med dagen, och det finns helt klart utrymme för att utveckals!! :D 


Det var föresten bara Jag och Jennie som fick förstapris, så vi blev även placerade som etta. Här är vi med våra jättefina priser. :) 
Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lurvtussarna med Blogkeen
Följ lurvtussarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se